Re: Dostavljač LEGO-a iz Amerike?
Meni je nakon ovog što ste napisali stvar još nejasnija:
vid051 wrote:
Iznosi u Americi: 99,99 USD = 562,00 kn
Roba dolazi iz Amerike i iznos ne uključuje troškove slanja, Hrvatskog PDV-a, carinjenja, špeditera itd.
Cijena s riješenom uvoznom procedurom i dostavom na vaša vrata ukoliko mi riješavamo nabavku iznosi: 747,46 kn
Ako na ovu cijenu "iznosi u Americi" dodaš hrvatski PDV, dobiješ 741,64 kune. Znači da su "troškovi slanja, carinjenja, špeditera itd." ukupno 5,82 kn?!? A u ovom "itd." se mora kriti i nekakva provizija ili zarada za dotične.
Ova formulacija "cijena s riješenom uvoznom procedurom i dostavom" mi zvuči kao "još ćemo na to dodati PDV, ali to vam nećemo reći".
vid051 wrote:
Ukoliko sami naručujete dođe vas u svakom slučaju više od toga jer vam troškovi slanja i špedicije nisu zaračunati, nego samo koliko bi vas koštao Hrvatski PDV i carina
Da, svakako, troškovi špedicije za LEGO set su luđački, a troškove slanja ćemo vam pokloniti jer smo filantropski raspoložena firma...
Deni wrote:
Samo mi nije jasno zašto mi je u dva e-maila napisao "Link za narudžbu:" i onda poveznica artikla s amazonom
Valjda je u tome fora, što amazon ne dostavlja u nas, među ostalim, igračke, pa on može to srediti
Da je i tako, Amazon ne može biti link za narudžbu, jer ne naručuješ s Amazona.
Uglavnom, nadam se da sam u krivu i da bezveze gunđam, ali osobno ne bih isprobavao kad postoje druge, isprobane mogućnosti.
Štono veli LegoMan4, tko isproba neka javi.