Veceras sam sjeo da otvorim svoj ducan na bricklink-u. I umalo me udario mozdani.
Radi se o sljedecem.
Ak otvarate sell na brick-u DOBRO jos jednom DOBRO procitajte pravila. Bricklink je ovlasteni sajt za prodaju kockica. Vi ste prilikom registracije ostavili svoje podatke i ukoliko zelite prodavat prek njih morate biti svjesni da cete platiti porez na dohodak do 28.02. iduce godine. Oni su povezani s poreznom upravom i poslat ce im popis vase prodaje. Znaci ,nemojte se igrati ovim ukoliko niste punoljetni ili ukoliko mislite da cete izbjec porez. Ne kazem da je to tocno, ali sve je moguce.
sve sto stavite u ducan, kad bude maknuto oni si zbrajaju. Svi van USA placaju tek kad se zaduze preko 10$ njima na paypal.
Provizija im je 3%. Nalog stize na vas mail i ukoliko im ne platite salju poreznoj tuzbu.
Zato dobro otvorite oci ukoliko zelite prodavati prek bricklinka!!!
Ja sam osobno odustao od toga jer prodajom prek foruma ne podljezem placanju poreza posto to spada u osobnu prodaju putem oglasavanja.
, tako da cu se namuciti ovdje postajuci slikice, ali necu se ********* s porezom.