Re: Marooned Marin MOC - str 1. Brod Skala
zvonko wrote:
skupljaj brodove pa ih jednog do drugog na izlozbu
Hvala Zvonko

Da se naslutiti da ja naginjem kreaciji brodova i morske teme, tako da će biti još toga u budućnosti.
Mandrak wrote:
ako nije tajna da s nama podjeliš... zanima me kako je strip nastao, tehnički
Nije tajna. Strip je nastao kombinacijom mnogih programa, ali najbolje da objasnim na primjeru prve slike "Somewhere deep in medit..."
1. Slika broda je render iz Studio-a - postavke 'Build to give present' | Light: Building | Right-front | Intensity 1.5 | Veličina rezolucije rijetko i kad ispod 1000x1000, što više to bolje (na neke rendere je trebalo i do 4 sata)
2. Pozadinska slika stare gradske luke u Dubrovniku je moja fotografija koja je transformirana pomoću filtera u 'Comic' izgled uz pomoć software-a Cartoonizer
3. U Photoshopu se redner broda dodaje na pozadinu. Bitno je pogoditi kut i pogled rendera ovisno o pozadini na koju će se on dodati. Odnosno, prvo treba odabrati pozadinu a onda prema njoj orijentirati položaj broda i napraviti render. Zahtjeva malo strpljenja i par pokušaja.
4. Gotova slika se potom ubacuje u program za izradu stripova ComicLife gdje se namješta položaj prozora sa slikama, dodaje i bira veličina oblaka za dijalog, dodavaju ARRRRRGH urlici i tako to...
5. Iz ComicLife-a gotov strip se exportira u PDF-u ili slikama, ovisno kako odaberemo...
Ovo je opis kako moji stripovi nastaju. Možda je puno posla ali držim izreke 'prosječni trud daje prosječne rezultate', isto vrijedi i naše LEGO kreacije.
Zadnje što bi dodao je da zaboraviš izradu stripa dok ne napišeš scenarij u wordu, scenu po scenu. Ako to napraviš prvo imati ćeš sve slike u glavi kako trebaju izgledati kada kreneš baš u izradu i slaganje stripa. Obrnuto ne ide. Kreni prvo s pričom.