Re: Marooned Marin MOC - str 1. Brod Skala
Sada kada smo probili led i upoznali se, budući ste me tako lijepo pitali što još radim i koji su planovi, u nastavku slijedi kreacija koju sam službeno objavio prije 12 dana:
MOC – Warty Crab (hrv. KOSMEČ)Sve je počelo ovog ljeta kada sam vidio nešto jednostavno ali genijalno na blog stranici Classic-Pirates. Riječ je o “Caribbean Ribbit”, divnoj maloj kreaciji koja me potakla na pitanje:
Mogu li i ja napraviti više sa manje?Stavio sam na pauzu rad na SKALI i još jednom projektu kojeg neću imenovati, i krenuo tražiti odgovor na pitanje. Ovo je rezultat:

OPISKosmeč je mali brod s jednim jarbolom i dva jedra koji više nalikuje srednjovjekovnom tipu broda 'Kogi' nego tipičnoj 'Šalupi' (eng Sloop) koju su koristili gusari i pirati 1700-stotih… Građen s ciljem brzog i laganog transporta, bez topova, Kosmeč ostavlja dojam lakog plijena. Međutim sve što manjka u teškoj artiljeriji nadoknađuje iznenađujućom brzinom. Pravi opis ovog broda je 'Ulovi me ako možeš'. Unatoč svojoj maloj veličini, brod posjeduje dva zatvorena odjeljka. Jedan jasno vidljiv na krmi koji može poslužiti kao kabina za zaklon tijekom fortunala (grubog vremena) i drugi manje uočljiv u provi broda (pramcu), prikladan za odlaganje manjih količina zlata. Potrudio sam se da napravim kreaciju izuzetno čvršćom nego što izgleda. Čvrsta je, ali nije neuništiva – neće preživjeti pad sa stola. Naravno, kreacija ne pluta.
RIJETKI DIJELOVIUporaba rijetkih/unikatnih dijelova je minimalna i samo jedan dio predstavlja izazov:: 3x komada 2736 Technic, Axle 1L with Tow Ball u CRNOJ boji.
BRZE INFORMACIJEKomada: 191 kockica (bez minifigura)
Dimenzije: W: 10.3cm L: 22.1cm H: 18.4cm
Težina: 107 grams
Cijena dijelova cca: 24-30€ (on BrickLink in 2021)
Upute dostupne na Rebrickable.com na ovom LINK-u:
https://rebrickable.com/mocs/MOC-94318/ ... arty-crab/BACKSTORYUpute dolaze sa stripom koji daje pozadinsku priču oko broda… Međutim bilo bi šteta da priču ne podijelim ovdje s vama.
Uživajte.