It is currently 12. Feb 2025. 11:38

Reply to topic  [ 106 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
Marooned Marin MOC - str 10. TAPU ISLAND 
Author Message
Redovni član kluba

Post Re: Marooned Marin MOC - str 1. Brod Skala
Marooned Marin wrote:
Eto posebno hvala Filipe na trudu traženja i poziva na forum. Svakako ću ostati član forum i rado dijeliti svoje kreacije i istovremeno gledati i učiti od vaših kreacija. Dobar dio vremena se osjećam kao početnik kada gledam tuđe kreacije i mislim se u sebi 'ja to nikada ne bi mogao složiti'. Ali vjerojatno se svi tako osjećamo.

Pratim strane grupe pa mi je zapalo za oko :LEGO05: Svi moraju početi od nečega. Ovdje bi želio spomenuti onu "nema glupih pitanja nego samo glupih odgovora" . :LEGO04:

Marooned Marin wrote:
Evo ako mogu pitati, gdje i kada budu izložbe? Bio sam jednom u Tehničkom muzeju... ali davno, negdje 2009 ili 2010. Znam da je čovjek, možda jedan od vas, napravio HNK u mjerilu i samo što nisam pao na guzicu kada sam to vidio. Bilo je divna izložba.

Izložbe najavimo na Facebooku i na forumu (za posjetitelje), a za izlagače imamo dosta ranije dogovore i planiranja.
Tako je, u Tehničkom muzeju je bio izložen HNK našeg počasnog člana Matije Pužara (https://www.matija.no/page/portfolio). :LEGO28:

16. Dec 2021. 21:36
Profile
Pridruženi član kluba

Romanos wrote:
Pozivam te da se aktiviraš ako možeš i radom u klubu. Lakše je neke stvari raditi preko kluba i više suporta od ostalih članova ima kada si u klubu.

Zainteresiran sam za klub i rad kluba, međutim Homepage Kockice.hr malo šteka, ne otvara mi sve što me zanima, pa sam konkretna pitanja u vezi članstva postavio u za to stvorenoj temi na forumu 'Članstvo u klubu kockice' da odgovori budu od koristi i drugim članovima koji tamo nalete.

Hvala ti na toploj dobrodošlici :)

Ja na FACEBOOK-u

16. Dec 2021. 22:30
Profile WWW
Pridruženi član kluba

Sada kada smo probili led i upoznali se, budući ste me tako lijepo pitali što još radim i koji su planovi, u nastavku slijedi kreacija koju sam službeno objavio prije 12 dana:

MOC – Warty Crab (hrv. KOSMEČ)

Sve je počelo ovog ljeta kada sam vidio nešto jednostavno ali genijalno na blog stranici Classic-Pirates. Riječ je o “Caribbean Ribbit”, divnoj maloj kreaciji koja me potakla na pitanje: Mogu li i ja napraviti više sa manje?

Stavio sam na pauzu rad na SKALI i još jednom projektu kojeg neću imenovati, i krenuo tražiti odgovor na pitanje. Ovo je rezultat:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

OPIS

Kosmeč je mali brod s jednim jarbolom i dva jedra koji više nalikuje srednjovjekovnom tipu broda 'Kogi' nego tipičnoj 'Šalupi' (eng Sloop) koju su koristili gusari i pirati 1700-stotih… Građen s ciljem brzog i laganog transporta, bez topova, Kosmeč ostavlja dojam lakog plijena. Međutim sve što manjka u teškoj artiljeriji nadoknađuje iznenađujućom brzinom. Pravi opis ovog broda je 'Ulovi me ako možeš'. Unatoč svojoj maloj veličini, brod posjeduje dva zatvorena odjeljka. Jedan jasno vidljiv na krmi koji može poslužiti kao kabina za zaklon tijekom fortunala (grubog vremena) i drugi manje uočljiv u provi broda (pramcu), prikladan za odlaganje manjih količina zlata. Potrudio sam se da napravim kreaciju izuzetno čvršćom nego što izgleda. Čvrsta je, ali nije neuništiva – neće preživjeti pad sa stola. Naravno, kreacija ne pluta.

RIJETKI DIJELOVI
Uporaba rijetkih/unikatnih dijelova je minimalna i samo jedan dio predstavlja izazov:: 3x komada 2736 Technic, Axle 1L with Tow Ball u CRNOJ boji.

BRZE INFORMACIJE

Komada: 191 kockica (bez minifigura)
Dimenzije: W: 10.3cm L: 22.1cm H: 18.4cm
Težina: 107 grams
Cijena dijelova cca: 24-30€ (on BrickLink in 2021)
Upute dostupne na Rebrickable.com na ovom LINK-u: https://rebrickable.com/mocs/MOC-94318/ ... arty-crab/

BACKSTORY

Upute dolaze sa stripom koji daje pozadinsku priču oko broda… Međutim bilo bi šteta da priču ne podijelim ovdje s vama.
Uživajte.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ja na FACEBOOK-u

16. Dec 2021. 23:00
Profile WWW
Redovni član kluba

Brod je odličan i fora je :klanjanje: :klanjanje: :klanjanje:

16. Dec 2021. 23:25
Profile
Redovni član kluba

Odlican brodic i super story telling... :LEGO02: :LEGO02:

17. Dec 2021. 12:09
Profile
Upravni odbor

super brodić, vidi se da se poznaje materija ;)
A priča baš zainteresira, super složeno ;)

https://www.flickr.com/photos/140395575 ... 894427605/

17. Dec 2021. 13:21
Profile
Redovni član kluba

Lijep mi je brodić, a strip je izvrstan! :LEGO03:

17. Dec 2021. 15:28
Profile
Pridruženi član kluba

Drago mi je da vam se sviđa :)

Trenutno je rad na novim kreacijama na pauzi upravo zbog ove priče. Tipkam (pokušavam natipkati) ostatak scenarija jer me živo zanima što će se dogoditi dalje. :D

Ja na FACEBOOK-u

17. Dec 2021. 16:42
Profile WWW
Upravni odbor

Prefora kreacije!

uvijek mi je zanimljivo vidjeti kad se moc poprati sa malo digitalije - pozadina ili u ovom slučaju strip.

sviđaju mi se naljepnice, vidi se tu iskustvo neko!

samo tako nastavi i skupljaj brodove pa ih jednog do drugog na izlozbu :LEGO14:

17. Dec 2021. 20:13
Profile
Redovni član kluba

Marine, brodić je odličan a strip me oduševio... ako nije tajna da s nama podjeliš... zanima me kako je strip nastao, tehnički... koje si programe koristio, koje alate? Rendano u Stud.io pretpostavljam... kako s kojim postavkama... pa što dalje? Photoshop? Baš me zanima, pa ako može upute... Fala. M.

17. Dec 2021. 21:34
Profile
Reply to topic   [ 106 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next