It is currently 10. Dec 2023. 08:05Reply to topic  [ 1 post ] 
UPUTE I SAVJETI ZA RECENZENTE 
Author Message
User avatar

Joined: 20. Feb 2010. 15:59
Posts: 2716
Location: Zagreb
Post UPUTE I SAVJETI ZA RECENZENTE
Sve članove foruma pozivamo da objavljuju svoje recenzije setova i tako s nama podijele svoje dojmove oko prčkanja po novom (ili starom) LEGO ulovu! Osim što je zanimljivo, onom tko čita može biti i korisno ako sazna nešto novo ili se premišlja oko nekog seta.

Ipak, molimo da se pri pisanju i objavi pridržavate nekih minimalnih standarda:

1. Ne može se recenzirati set koji nikad niste imali u rukama, ili nedajbože još nije ni izišao. Recenzirani set može biti novi ili rabljeni (npr. nabavljen preko BrickLinka, bez kutije) ili čak rekonstruirani (prema uputama s weba, od odgovarajućih dijelova skupljenih na razne načine).

2. Prava recenzija trebala bi imati vlastite fotke i opise recenzentovih iskustava i dojmova. Recenzija bez nekog od tih elemenata može biti objavljena samo iznimno i pripada kategoriji "minirecenzija".

3. Fotke trebaju biti minimalno 400x300 px (inače se teško išta vidi; naravno, može i manje ako npr. pokazujete jednu kockicu), a maksimalno 800X600 px (ne teže od 500 kB; inače riskirate da posjetitelji foruma bez optičkog kabela pobjegnu glavom bez obzira). Molimo da fotke zadovoljavaju tehnički minimum, tj. da se na njima vidi ono što se treba vidjeti, a da se ne vidi ništa što je suvišno. Poželjno je da su uploadane na neki otvoreni račun autora recenzije, tako da se ne dogodi da nakon nekog vremena nestanu.

4. Naslov recenzije piše se prema formuli [broj seta] - [ime seta] [kategorija] (uočite razmake i crticu); ime i kategorija se pišu prema BrickSetu, prva kategorija bez potkategorija (znači - Star Wars, a ne Star Wars episode 1-3).

Hvala!


19. Mar 2013. 13:58
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.