It is currently 03. Oct 2023. 05:35Reply to topic  [ 60 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
NAJRECENZIJA 2013.! (laureati na str. 5) 
Author Message
User avatar

Joined: 20. Feb 2010. 15:59
Posts: 2716
Location: Zagreb
Post NAJRECENZIJA 2013.! (laureati na str. 5)
Dragi forumaši,

Nakon što smo posebnim podforumom istaknuli vrijedne forumske recenzije setova, kojih u ovom trenutku imamo 148 (ako sam dobro brojao, a nije isključeno da mi se pri brojanju zamaglilo), zadovoljstvo mi je objaviti da kao prva premijera poddforuma izbori, igre i natjecanja, započinju izbori

Image

Neka vas ne zavara naslov: godina se odnosi samo na činjenicu da se izbori održavaju ove godine, ali u ovim prvim izborima forumske najrecenzije nominirana može biti bilo koja recenzija objavljena na ovom forumu, bez obzira na godinu objave recenzije ili seta koji opisuje - uključivši i recenziju koja još bude objavljena tijekom trajanja nominacija. Znači, ako do sada još niste napisali ni jednu, još uvijek imate šanse. :LEGO05:

Ipak, svako pravilo ima iznimke, pa tako postoji i nekoliko izuzetaka od gornjeg pravila: nominirane ne mogu biti recenzije koje su u glavnom indeksu (onom sa sličicama, po žanrovima) označene kao minirecenzije, koje su tehnički nekorektne (konkretno, fotografije im se ne vide) i one čiji je autor isključen s foruma (ima oznaku "banned"). Eh, da, iako biste to sigurno željeli, ne možete nominirati niti neku od mojih genijalnih recenzija - kao organizator igre moram se čuvati sukoba interesa. :LEGO15:


1. Nominacije (31. svibnja - 21. lipnja)

U nastavku ovog topica svaki član foruma može nominirati do pet recenzija objavljenih na ovom Forumu za koje smatra da su najbolje, s tim da u nominacijama jednog člana foruma isti autor može biti zastupljen s najviše dvije recenzije.
Možete odmah nominirati svih pet među postojećima (indeks recenzija je OVDJE), a možete si i čuvati jednu-dvije nominacije ako se u međuvremenu pojavi neka recenzija koja vas obori s nogu.

Nije obaveza, ali uz svaku nominaciju poželjno je napisati zašto vam se ta recenzija sviđa. Time ćete olakšati konačan izbor, ali ima još jedan razlog za to… vidjet ćete na kraju posta.
Naravno da nećete moći izbjeći da vam se više sviđa ona recenzija koja opisuje set koji vam se i dopada sam po sebi, ali neka to ne bude glavni kriterij: i loš set može imati dobru recenziju, kao što npr. može biti i odlično recenziran Castle iako osobno trzate isključivo na Technic.
Ako vas je netko preduhitrio i vašu omiljenu recenziju već nominirao - nominirajte je i vi. To može biti presudno u konačnom poretku, kako ću objasniti kasnije.
Nemojte se ustručavati nominirati i neku vlastitu recenziju ako mislite da ste se oko nje posebno potrudili i jako ste na nju ponosni - i to je dopušteno (ako vas je baš sram, javite mi privatnom porukom, pa ću vas ja ubaciti u svoju ili nečiju kvotu…).

Ako vas ovo potakne da neku svoju postojeću recenziju usavršite, npr. popravite linkove ka nedostupnim fotografijama - odlično!

Image2. Glasanje (22. - 28. lipnja)

Članovi Kluba (kao članovi Američke filmske akademije) imat će tjedan dana da na klupskom dijelu foruma glasaju za tri recenzije među nominiranima - onoj recenziji koju smatraju najboljom dat će tri boda, drugoj po redu dva, trećoj jedan. Glasove će slati privatnom porukom na igrački profil kojem radi kontrole glasovanja imaju pristup članovi Upravnog odbora Kluba, tako da se do objave rezultata neće znati tijek glasovanja (niti ga članovi Upravnog odbora smiju ikome otkrivati).

Image


3. Objava rezultata (30. lipnja)

Svi recenzenti doći će limuzinama, proći crveni tepih dok ih fotoreporteri okidaju… Pardon, krivi tekst. Htio sam reći da se na dan objave objavljuje tablica s brojem glasova i dodjeljuju titule
NAJRECENZIJA 2013. GRAND PRIX,
NAJRECENZIJA 2013. - PRVA PRATILJA i
NAJRECENZIJA 2013. - DRUGA PRATILJA.
Tu lentu recenzije dobivaju i u svojoj temi i u indeksu i ostaje im vječna slava.

Image

Da ne bi bila preglomazna i da autori s najnižim brojem glasova ne budu pretužni (jer, realno, ako su nominirani, znači da nisu za bacanje), tablica s brojem glasova objavljuje se samo za prvih pet mjesta (ili manje, ako nedajbože bude manje nominiranih).

Ako više recenzija ima isti broj glasova, prednost ima recenzija s većim brojem nominacija - na istom mjestu može biti više recenzija samo ako im je isti autor. Drugim riječima: Ako su prve tri recenzije istog autora, sve su osvojile Grand Prix, a četvrta je Prva pratilja.)

4. Dostava nagrada!

Da, najslasniji detalj sam ostavio za kraj!!! Ako to već niste zaključili iz likovne opreme izbora, za NAJRECENZIJU 2013. i njezine pratilje osigurane su i nagrade! Točnije, za njihove autore - to je razlog zašto želimo izbjeći više autora na istom mjestu: da se ne potuku za jednu nagradu.

Ako ste kad dobili Nagradu hrvatskog glumišta (da se s Oscara prebacim na domaće analogije), znate da uz svaku nagradu najavljivači kažu a nagradu dodjeljuje…! Sa osobitim zadovoljstvom mogu objaviti da to mogu napisati i ovdje, i to u množini, jer sve tri nagrade za NAJRECENZIJU 2013. dodjeljuje...:

Image

(Sličica pokazuje zgradu najbližu sjedištu Kockica, ali dućan imaju i na dva koraka od članova koji gravitiraju Splitu ili Osijeku.)

Kao eventualni dobitnik nagrade možda ćete se zapitati što da radite s novim kaučem ili televizorom, ali budite bez brige - u svom asortimanu Emmezeta nudi i igračke, pa i igračku nad igračkama, tj. LEGO setove (i to prilično fin izbor). Ako ne vjerujete, kliknite na sličku i provjerite.

Za ovu prililku za nas su s Emmezetinih polica lansirana tri seta, po koje je otišla ekipa pajdaša koju poznajemo iz Svesvemirskog poučka:

Image

Ssetovi su za sada zarobljeni svesvemirskim šumom, ali ne posve - ostalo je dovoljno putokaza na temelju kojih pokušajte otkriti koji su. Ako kojim čudom neće ići, svakih nekoliko nominacija šum će se smanjivati... Napomenimo da pajdaši NISU dio nagrade - tu su zapravo samo da biste si mogli predočiti veličinu setova. :LEGO25:

Autore najrecenzija 2013., koji će postati i vlasnici ovih setova skrivenih na fotografiji, ljubazno ćemo zamoliti da i njih recenziraju za ovaj naš forum. (Pa možda tom recenzijom opet osvoje nagradu u idućem izboru, pa ćemo ih zamoliti da i to recenziraju, pa će onda... u redu, shvatili ste.)

Ali to nije sve!

Još jedan slastan detalj: Emmezeta dodjeljuje nagradu ne samo autorima najboljih recenzija, nego simbolična nagrada čeka i autora najbolje nominacije! Dok glasaju za najbolju recenziju među nominiranima, članovi Kluba ispunjavat će i anketu u kojoj će odabirati tri najbolja objašnjenja nominacije (skoro sam napisao „dominacije“), tj. koja nominacija svojim komentarom autorima daje najbolje upute za buduće recenzije (tipa „u recenziji volim pročitati to-i-to“). Autor nominacije koji je prvi na toj tablici, a da je među njegovim nominacijama i nagrađena recenzija (zvuči komplicirano, ali nije) dobit će Emmezetin dar - poklon bon od 50 kn, za bilo koji artikl Emmezetine ponude.

Za kraj još standardni disklejmr koji kaže da Klub ove izbore organizira za zabavu na svojim forumskim stranicama, za priznanje autorima recenzija i u najboljoj namjeri, ali da zadržava pravo promjene najavljenog u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Eto.

Ako nešto nije jasno, pitajte.

I bacite se na detaljnije proučavanje objavljenih recenzija. Ili se požurite s recenzijom koju spremate. I nominirajte.

Vrijeme… sad!

:LEGO18:


31. May 2013. 22:45
Profile
AFOL
User avatar

Joined: 11. Sep 2009. 23:04
Posts: 1028
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
khm...
[Reveal] Spoiler:
Image Image Image

(slobodno brisite nakon minutu, dvije)

_________________
Moji setovi BL trgovina
Lego slike Lego slike 2 Kolekcija slike


Last edited by Eustahije on 31. May 2013. 23:57, edited 1 time in total.

Ne brišem, nego odajem priznanje, ali i stavljam u spoiler da se drugima ne pokvari gušt.31. May 2013. 23:46
Profile
User avatar

Joined: 06. Mar 2011. 01:11
Posts: 6903
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
Nominacije
vid051 - 9516 Jabba's Palace - sviđa mi se dodatni trud oko prikaza filmskih likova s figuricama
gogzzzz - 10193 Medieval Market Village - izvanredne fotke
holpit - 6077 - Forestmen´s River Fortress - nema razlike između njegoviih recenzija, pa evo nek bude prva koju je objavio, a inače ga nominiram zbog velikog broja recenzija, savršeno očuvanih legendarnih setova

edit: btw treba uzeti u obzir i tko je aktivan na forumu. mislim, ima tu dosta starih recenzija od ljudi koje uopce ne vidim u zadnje vrijeme (godina dana). pa sad ne znam kako bi se uopce doslo do njih u slucajubda pobijede

_________________
Image
KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni


Last edited by Deni on 01. Jun 2013. 10:12, edited 1 time in total.01. Jun 2013. 00:35
Profile
Redovni član kluba
User avatar

Joined: 21. Nov 2009. 18:51
Posts: 4876
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
Nominacije su:

Gogzzzz - Medieval Market Village - Hej pa ovo je jedan i neponovljivi Castle set sa super fotografijama
Marin - 8110 Unimog - klasika za Technics
vid05 - Jabba's Palace Ovaj set je digao puno buke

zbog pravila ove moram zanemariti
Eustahije - Mindstorms NXT 2.0 odličan opis
ž - Brickbeard's Bounty Eh pirati što više reći

Kao što se vidi na izbor je jako utjecalo i koji set je recenziran.

_________________
Flickr


Last edited by pjurkovi on 02. Jun 2013. 05:44, edited 1 time in total.01. Jun 2013. 08:34
Profile
User avatar

Joined: 24. Jun 2012. 23:14
Posts: 2996
Location: Zagreb
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
evo da se i ja pridruzim nominacijama :

1. vid051 sa recenzijom za set 10223 :Kingdom joust -- odlicna recenzija s velikim brojem odlicnih fotografija + sto mi je jedan od setova koji bi svakako volio imati + uklopljeni ostali setovi iz Kingdoms serije .. ovo je moj favorit iz grupe nominiranih recenzija

2. Marin sa recenzijom 8110 :Unimog -- od Technica definitivno najbolja recenzija..iako ih nema puno(tec.recenzija) ali ova je vrlo kvalitetna , sa puno fotki ..iako nisam zainteresiran za ovakve strojeve sa prijenosima itd. mora se priznat da izgleda impresivno i zanimljivo !!

3.Brickman X sa recenzijom 4209 fire plane : ima sve sto recenzija treba imati , svidaju mi se + i - komentari uz puno slika koje pokazuju pokretne dijelove seta i set iz mnogo kuteva !

4. _ž_ recenzija 1 serije minifigura : iskreno volio bi da je svaka serija recenzirana na ovakav nacin .. svaki minifig je zasluzeno dobio pricu i sve sta ide uz recenziju !! jednostavno super

naknadno dodano
Obzirom da Minstorm recenzija od Eustahija nije moguca kao jedan od konkurenata brisem ga s liste i ostavljam prazno mjesto (ako se neka zalomi u ovom kratkom periodu)

_________________
moji setovi
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=gogzzzz
flickr
http://www.flickr.com/photos/110394853@N07/

translegija : str.3 , 11, 19 , 28


Last edited by gogzzzz on 02. Jun 2013. 00:27, edited 1 time in total.01. Jun 2013. 23:59
Profile
User avatar

Joined: 20. Feb 2010. 15:59
Posts: 2716
Location: Zagreb
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
:mrgreen:

Hvala na ukazanoj časti, ali promaklo vam je u pravilima:

Eustahije wrote:
Eh, da, iako biste to sigurno željeli, ne možete nominirati niti neku od mojih genijalnih recenzija


Tako da obojica imate još jednu nominaciju slobodnu... Inače, gledam malo koga bih ja nominirao pa si mislim - težak zadatak, šteta što nije deset nominacija po forumašu... stvarno ima puno sjajnih uradaka. :LEGO25:

Tu djelomično leži i odgovor na pitanja zašto izbori nisu ograničeni samo na ovogodišnje recenzije ili na recenzente koji su trenutačno aktivni - šteta bi bilo barem jednom ne obratiti pozornost i na te neke starije radove. Naravno, nuspojava je da je u ovim prvim izborima konkurencija veća... :LEGO27: ...dogodine će biti lakše.

Edit:
Zaboravio sam napisati - pjurkovi, u ovom trenutku ti otpada i nominacija za _ž_ov Brickbeard's Bounty jer su fotke na toj recenziji nedostupne (opet: vidjeti pravila; hajde da su krepale jedna-dvije, ali ne vidi se ni jedna)... nadam se da će do kraja nominacija ž navratiti i učiniti nešto po tom pitanju, stvarno je (bila) sjajna recenzija.


02. Jun 2013. 00:21
Profile
User avatar

Joined: 24. Jun 2012. 23:14
Posts: 2996
Location: Zagreb
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
ja sam na veliku zalost povukao svoj glas za navedenu recenziju , ali sve jedno pohvala na recenziji za mindstorm !! :LEGO05:

također se nadam da ce se i drugi pridruziti s komentarima tj sa svojim glasovima za izbor najrecenzije 2013 !!
dajte si par minuta i glasujte !!

_________________
moji setovi
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=gogzzzz
flickr
http://www.flickr.com/photos/110394853@N07/

translegija : str.3 , 11, 19 , 28


02. Jun 2013. 00:29
Profile
User avatar

Joined: 28. Jan 2011. 16:16
Posts: 2220
Location: Fiume
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
Nominejšns:

1. 4olic - 10188 - Death Star (Star Wars) - Što reći, to je death star. Ali to recenzirati nije ni malo lako. Možda nije savršena recenzija ali ovako nešto recenzirati i poslikati toliko fotki zaslužuje moju pažnju. Respect!

2. cane - 6450 -Mobile Police Truck,6480 -Hook and Ladder Truck (Town) - Odlično, ima sve što treba imati recenzija. Dobre fotke, sve u kratko i sa malo slika sve je rečeno. A još kada si malo i ljubomoran na te stare old skul setove mora čovjeku dati glas :LEGO05:

3. gogzzzz - 7950 - Knight's Showdown (Castle) - Kume od svih tvojih odličnih recenzija ova je fenomenalna. Naprosto i ja bi tako napravio.

4. Galadriel - 4840 - The Burrow (Harry Potter) - Ova recenzija mi je oduvijek bila draga. Nemam ni jedan HP set da napomenem. Ali mi je gala sve nekako prikazala kako treba mada su slikice dosta mutne. A na kraju ima i sexa :trol:

5. - TataSonicni - 10213 - Space Shuttle Adventure (Exclusive/Space).... - Ima sve kao prava recenzija. Pošto su američki izumi u pitanju ima i reklama američanskog čudotvornog ljeka.

Da napomenem, imao bi još kandidata ali vidim da će neki od tih biti nominirani pa se ne uzbuđujem.

Mišljenja sam da je trebalo suziti recenzije na zadnjih godinu dana a ne uzeti sve. Neke recenzije ne zaslužuju da ih se stavlja pod tim nazivom, vrijeđaju one koji se trude.

Neka pobjedi najbolji.


Ps dao sam si truda i sve sam i otvorio i pogledao.


Last edited by vid051 on 21. Jun 2013. 23:55, edited 2 times in total.02. Jun 2013. 14:42
Profile
User avatar

Joined: 20. Feb 2010. 15:59
Posts: 2716
Location: Zagreb
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
Evo da i ja odradim dio dijela građanske dužnosti, točnije 3/5 nominacija - želim navesti tri recenzije koje još u nominacijama nisu spomenute, a dva mjesta čuvam za kasnije: ne samo zato što možda još stigne nešto zanimljivo, nego i zato što u svakom od do sada objavljenih nominacijskih postova postoji bar jedna recenzija koju bih i ja nominirao, ako ne i dvije-tri. Pa se nisam još odlučio koju da ponovim.

(Ne računajući Mindstorms... :LEGO03: )

Sve tri recenzije koje slijede imaju sve elemente koje volim kod recenzija: puno fotki koje pokazuju sve što vrijedi vidjeti, inspirativan tekst (kod kojeg mi nije nebitno ni da su svi č/ć i ije/je uglavnom na mjestu), detalje iz kojih mogu saznati nešto novo (o gradnji, dijelovima...), a uz to za svaku mogu reći još nešto po čemu mi je baš specifično interesantna.

3315 Olivia's House (Friends), autorice star2705.
Za ovu recenziju mi je posebno zanimljivo što se odnosi na temu o kojoj postoje oprečna mišljenja i dokazuje zašto je tema unatoč tome uspješna. Zgodno mi je kako je i potaknula na raspravicu o spolnim razlikama itd. Ahilova peta ove recenzije su, jasno, fotke. :LEGO22:

10213 - Space Shuttle Adventure (Exclusive/Space), nominalno autora TateSonicnog, ali odmah saznajemo da je rezultat obiteljskog rada.
Mislim da je dodatan bod vrijednosti recenzije ako se odnosi na nešto što nam se ne nađe lako u rukama, bilo da je to zato što je recenzirani set ekskluzivan, skup ili star (ili sve to): recenzija je tada jedino mjesto gdje će se većina nas moći upoznati sa setom. Privlači me i što imam dojam da iz recenzije iskače veselje koje je vladalo dok se recenziralo/gradilo, a zgodna mi je i usporedba kojom se pokazuje veličina. Moram istaknuti i minus: Detalje rješenja vrha ostavljamo za otkrivanje budućim slagačima. Halooo? :LEGO05:

3862 Hogwarts Game, autora kosti_u_grlu.
Recenzija za razbijanje tabua - kost kaže odmah da nije ljubitelj igrica (nisam ni ja, odnosno, zastupam tezu da treba reći bobu bob, a popu pop - LEGO je LEGO, a društvenim igrama neka se bavi netko drugi), ali u konkretnom slučaju promijenio je mišljenje i recenziju napisao tako da su i svi komentatori ispod odjurili u najbliži dućan po primjerak igre. Mana recenzije? Autor nam je rijetko ovdje u zadnje vrijeme, a nije da nema što reći. :LEGO15:


04. Jun 2013. 13:21
Profile
AFOL
User avatar

Joined: 02. Feb 2013. 17:13
Posts: 134
Location: Karlovac
Post Re: NAJRECENZIJA 2013.!
Evo i mojih nominacija, uzeo sam nominacije koje nisu do sad bile nominirane tako da ne ponavljam neke koje su već gore navedene.

1. 6038 - Wolfpack Renegades (Castle)- autor gogzzzz : recenzija sa svim elementima koje treba posjedovati, jednostavnost , preglednost , dobre slike i komentari i da napomenem ova me recenzija u biti nagovorila da nabavim ovaj set.

2. 6075 Wolfpack Tower (Castle) - autor vid051 : Sve vidove recenzije su mi odlične i odličan primjer što bi svaka rezenzija trebala imati a ovu sam uzeo što još nije nominirana i naravno set koji u meni budi posebne emocije.

3. 6373 Motorcycle Shop (Town) - autor cane : Odlična rezenzija , fenomenalne fotke i posebno što mi se sviđa kod canetovih recenzija je njegova besprijekorna čistoća kocki morat čećš nam otkriti tajnu kaku ih tako dobro izglancaš :LEGO11:

4.7140 - X-Wing Fighter (Star Wars) - autor 4olic : Zgodna recenzija sa svim elementima što recenzija treba imati , a najviše mi se kraju sviđaju slike s ostalim X-Wing Fighterima jer pomeni su te usporedbe zakon jel nam daju pravu sliku o veličini seta i ostalim specifičnostima koje pojedini set posjeduje.

5. ostaje otvoreno jer imam osjećaj da se pripremaju još neke dobre recenzije :LEGO05:

P.S.
Svaka čast svima koji su se potrudili napraviti recenziju i nadam se da ćemo kroz određeno vrijeme napisati respektabilan broj recenzija i tako stvoriti jednu lijepu bazu podataka o povijesti Lega.
Sretno svima u izboru i naravno neka najbolja recenzija pobijedi.

Da dodam i petu nominaciju
5. 8146 Nitro Muscle - autor Marin : Po meni marinove recenzije su najkompletnije i tvarno sadržavaju sve što recenzija treba imati , htio sam staviti nominaciju za Unimog ali pošto je za taj set već dobio nominacije nek se i ovaj nađe u izboru


Last edited by hoplit on 21. Jun 2013. 15:47, edited 1 time in total.05. Jun 2013. 14:35
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 60 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.