8110 - Unimog U400 (Technic)

Neka za početak slike govore za sebe.

A sad na recenziju.
Znam da svi zainteresirani već znaju linkove, ali svejedno:
Bs linkBL linkUNIMOG U400 - 2011.
Vaga nije najpreciznija, ali kutija je poprilično teška.

Svi smo već vidjeli ove strane kutije.

Evo nam i onog zanimljivog!

3.7 metara crijeva!

Zanimljiv detalj na kutiji je preklop slika sa stražnje strane u unutrašnjost kutije.

Ne, kotači ne dođu spojeni.

Jedva je stao na stol.

Nove kockice. 64cm (80L) crijeva su također nova. Kao što smo i očekivali, portalne osovine mogu biti kombinacije 16-16, 12-20 i 8-24. Dio kardana ulazi u portalni blok zbog bolje osi zakretanja kotača.

S lijeva na desno: meki, srednji, tvrdi amortizeri. Nemam sve tri vrste većih amortizera, ali sudeći po izgledu opruge (u usporedbi sa manjim amortizerima) rekao bih da su amortizeri iz Unimoga srednje tvrdoće.*

Iako su dimenzijama manje, nove gume se uopće ne čine manje od balonki.

Da, osovinice idu u nove CV-e. Jednom kad se CV "klikne" u portalni blok možete zaboraviti da ćete ga ikad izvući.

Novi zglobovi su svakako kul. Zaboravio sam provjeriti kompatibilnost sa
čašicama. Provjerit ću kad rastavim Moga.**

Sve kockice u kutiji. Lijepo popunjeno i šareno.

5 (!) knjiga sa uputstvima. Većina naljepnica je u dimenzijama glatkih pločica što je veliki plus. LEGO Systems A/S naljepnica se lijepi na donju stranu modela što je isto lijep detalj, ali ja, naravno, nisam zalijepio ni jednu naljepnicu na model.

Neki dijelovi gradnje.

Naravno, knjige nisu odijeljene na nikakvim logičnim mjestima u gradnji nego po broju stranica.

Kao što je slučaj sa
8146, kotači nisu zadnje kockice nego se stavljaju prije kabine, kade i dizalice.
U preostalim kockicama primijetite konektor. Morao sam ga zamijeniti sa jednim
ovim (iz svoje kolekcije) zbog greške u modelu. Osovine vozila su identične osim te greškice koja postane očita odmah (i skretanja, naravno). Što je točno ta greška ostavljam budućim vlasnicima Moga da otkriju sami.

...a recenzija funkcija tek stiže.

EDIT 25.03.2013.:
* - Krivo! Ipak su najtvrđi do sad.
** - Nekompatibilne!
*** - Ispalo je da je to namjerno, ali ja mislim da bolje funkcionira sa navedenom modifikacijom.