Istrakon 2014 - Izvještaj
Iako sam ja proveo samo par sati na ovoj manifestaciji dopustite mi da vam prenesem dojmove i dočaram sa par fotografija. Dudek i Deni neka pojasne kako je bilo jer su bili od početka do kraja.
Dakle:
Pazin u Istri:

Spomen Dom

Malo o samom događaju:
Glavni cilj Istrakona kao manifestacije je promocija znanstvene fantastike i fantastike na ovim prostorima, a sve to u sklopu višednevnog druženja samih SF&F fanova, kao i svih ljudi dobre volje. Na Istrakonu Vas očekuje hrpa dobrog programa koji se sastoji od predavanja, filmova, zabave, igara, sportskih natjecanja, izložbi, ugodnog druženja i naravno pokojeg iznenađenja.
Inače koliko je meni poznato Istrakon se održava svake godine od 2000.
Po općem dojmu atmosfera je bila slična Riječkom Rikonu. Tema je bila distopija i to se baš nije osjetilo osim smiješnim natpisima na A4 papirima.
To je možda bilo malo otežavajuće za naš klub jer iako je izazovno napraviti tematsku izložbu, brijem da pola gostiju nije ni znalo o čemu se radi a i sama izložba bila je uskraćena nekim drugim radovima koji bi možda privukli više pažnje.
Dakle to je festival Fantastike i SF-a a ne distopijski.
Slijedi Galerija.

Čim sam stigao znao sam da je sve pod kontrolom.

Okrugli stol sa radovima. O rasporedu i ostalome molim da drugi pojasne ali ugl tema distopija i kronologija tema prijašnjih istrakona.

Naravno, najveće divljenje je bilo ono iskreno

A sada još malo atmosfere. Najveća špica bila je u 2 ogromne prostorije gdje su ljudi igrali board ige. Zapravo je prava šteta da nimo Mi organizirali igraonu jer je to bio bingo. I neke Lego igre bile su prisutne.

Osim djece, radovima se uvijek dive Vile, patuljci, rohanke a ovoga puta i Luciferka je bila sretna.

Da li ste mislili da jedna ovakva manifestacija može proći bez NJEGA???????

Došao je tiho i otišao pomalo razočaran....x-winga nije bilo.